Junior

Instagramflöde @ggkjuniorer

Följ även Hovås Golftjejer på Instagram!

Träning och läger för juniorer

Välkommen till juniorträningen!

Vårt mål är att ge barnen en bra start med golfen och möjlighet att utvecklas i den takt som de vill. Läs gärna Resan som junior längst ner på sidan för att se vad som passar ditt barn.

Anmälan till vårens och sommarens träningar och läger öppnar den 7 februari för juniorer som tidigare varit med på träning eller har anknytning till klubben genom föräldrar, mor/farföräldrar eller syskon. För övriga öppnar anmälan den 21 februari.


Säsongsträning 2024

Målgrupp
9-18 år, inga krav på golffärdigheter.
Information
Vår träning är uppdelad på vår, sommar och höstträning. I grupperna blandas killar och tjejer. Vårträningen är 8 pass där deltagarna alternerar och tränar golfens alla delar. Nivåerna i grupperna kan variera då alla har sin egen golfutveckling och förkunskap.
Anmälan
Klicka här för att komma till vår webbshop för anmälan och betalning.

Knatteträning 2024

Målgrupp
6-8 år, inga krav på golffärdigheter.
Information
Vi träffas på närspelet under 6 söndagar på våren och 6 söndagar på hösten. Din anmälan gäller för samtliga tillfällen. Under lekfulla former introducerar vi golf. Ambitionen är att det skall kännas kul och inte för svårt.
Anmälan
Klicka här för att komma till vår webbshop för anmälan och betalning.

Sommarläger knatte 2024

Målgrupp
7-10 år, inga krav på golffärdigheter.
Information
Det blir fem dagar fyllda med golfäventyr och roliga aktiviteter för de yngsta golfentusiasterna!
Under lägret kommer barnen att få chansen att fördjupa sina golffärdigheter med duktiga instruktörer samtidigt som de deltar i en rad roliga och lärorika aktiviteter. Vi strävar efter att skapa en inspirerande och trygg miljö där barnen kan utvecklas, skapa nya vänskaper och framför allt ha kul genom golfen.
Anmälan
Klicka här för att komma till vår webbshop för anmälan och betalning.

Sommarläger junior 2024

Målgrupp
11-15 år, hcp 45 eller lägre.
Information
Fem dagar med golfpraktik, spel på banan, utmaningar och andra roliga tävlingar. Förbättra din sving med våra duktiga instruktörer. Vi strävar efter att skapa en inspirerande och trygg miljö där barnen kan utvecklas, skapa nya vänskaper och framför allt ha kul genom golfen.
Anmälan
Klicka här för att komma till vår webbshop för anmälan och betalning.

Privatlektioner Junior

För alla juniorer som är med i träningen finns möjlighet att köpa ett lektionspaket på 30min x 3 tillfällen. Detta paket gäller för lektioner på vardagar med sista bokningsbara tid kl 15:00. Pris: 900kr, bokas direkt till tränarna.

Juniortävlingar på klubben

Juniortävlingar på klubben finns för att på ett lättsamt och säkert sätt introducera golf som tävlingsidrott samt för att stimulera sociala kontakter mellan juniorerna.

Vi rekommenderar starkt att spelaren kommer igång med tävlande, det är ett av de absolut bästa sätten att knyta kontakter och att bli ”golfare”!

Anmälan öppnar 2 månader innan speltillfälle och stänger 4 dagar innan.

TÄVLINGSSCHEMA 2024

2024-04-16Golfkampen/Spelträning JRAnmälan
2024-04-21Våffelgolfen (Titleist Junior Tour #1)Anmälan
2024-04-23Golfkampen/Spelträning JRAnmälan
2024-04-30Kompisscramblen/Spelträning JRAnmälan
2024-05-07Golfkampen/Spelträning JRAnmälan
2024-05-14Scramble 3 klubbor/Spelträning JRAnmälan
2024-05-21Golfkampen/Spelträning JRAnmälan
2024-05-26Juniorpokalen (Titleist Junior Tour #2)Anmälan
2024-05-28Golfkampen/Spelträning JRAnmälan
2024-06-04Teen Cup Klubbkval (Titleist Junior Tour #3)Anmälan
2024-06-11Hovås GT Inv. Mix FoursomeAnmälan
2024-06-18Sommarutmaningen (Tiltleist Junior Tour #4)Anmälan
2024-08-13Augustikrokodilen/Spelträning JRAnmälan
2024-08-20Augustikrokodilen/Spelträning JRAnmälan
2024-08-27Augustikrokodilen/Spelträning JRAnmälan
2024-09-03Golfkampen/Spelträning JRAnmälan
2024-09-10Maskeradgolfen/Spelträning JRAnmälan
2024-09-17Golfkampen/Spelträning JRAnmälan
2024-09-24Foursometroféen/Spelträning JRAnmälan
2024-10-01Golfkampen/Spelträning JRAnmälan
2024-10-06Junior Final & AvslutningAnmälan

Juniortävlingar utanför klubben

Att tävla utanför klubben är ett bra sätt att utveckla sin golf. Här nedan har vi samlat information för de tävlingarna vi rekommenderar till våra juniorer.


Short Game Tour
Första steget att tävla utanför klubben! Short Game tour spelas över 4 omgångar där tävlingen avgörs genom 9 håls korthålsbana, 9 håls puttbana och 9 närspelsslag med olika landningsområden som ger poäng. En roliga tävling där fokus ligger på att träffa andra, se nya banor och ha roligt tillsammans med sina kompisar.  Rekommenderas för alla spelare. Behöver inte ha hcp.

Här kan du läsa mer om Short Game Tour.


Göteborgs Rookie Tour
Göteborg Rookie Tour är vårt distrikts första tävlingssteg utanför klubben – öppen för flickor och pojkar från 8 år upp till 21 år, som har liten tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras enbart i Göteborgsdistriktet. Rekommenderas för dig med hcp 36 och lägre. 

Här kan du läsa mer om Göteborgs Rookie Tour.


Svenska Junior Touren
På Svenska Juniortouren spelar du som är mellan 13 och 21 år. Touren är till för dig som spelat på klubb och distrikt och nu vill ta nästa steg. Svenska Juniortouren har fyra nivåer: division 3, division 2 och division 1 och elit. På samtliga nivåer spelas tävlingarna som scratchtävlingar, utan handicap. Rekommenderas för dig med hcp 15 och lägre.

Här kan du läsa mer om Svenska Junior Touren.


Slaget om Göteborg
Göteborgs golfdistrikts egna tour med rankingpoäng. Slaget om Göteborg är ett komplement till JMI och spelas över 36 hål på en dag. Touren spelas över 6 omgångar med en Order-of-Merit. Rekommenderas för dig med hcp 15 och lägre.

Här kan du läsa mer om Slaget om Göteborg.


JMI
Junior Masters Invitational (JMI) spelades första gången 1994 och bygger på tävlingar om minst 36 hål, fördelade över hela landet.

Vinnarna och, beroende på antal starter, även tvåorna i pojk- respektive flickklassen i respektive kvaltävling erhåller personlig inbjudan till Junior Masters Invitationals Sverigefinal som spelas i slutet av året. Tävlingarna är rankinggrundande.  Rekommenderas för dig med hcp 8 och lägre.

Här kan du läsa mer om Junior Masters Invitational.

Så fungerar juniorverksamheten, FAQ

Vi har sammanställt Resan som junior längst ner på sidan. Nedan finns vanliga frågor. Om det är något annat du funderar över, kontakta receptionen på tel. 031-28 24 44.

FAQ – Vanliga frågor

Som medlem eller provmedlem har du naturligtvis full tillgång till allt på klubben, inklusive fria bollar på vår driving range.

Om du inte ännu har blivit provmedlem eller medlem men är med i träningen får du använda närspelsområdet så länge du sköter dig genom att plocka upp bollar och laga nedslagsmärken. Om du är under 10 år måste du har en förälder närvarande av säkerhetsskäl.

På driving rangen får du köpa bollar med betal/kreditkort i automaten. Banan har du bara tillgång till vid organiserad spelträning.

Grönt kort får du när du har tillräckliga golfkunskaper för att kunna vara ute på banan. Det innebär att du måste ha en viss golfförmåga men också att du skall kunna säkerhet, etikett och regler.

Genom att vara med på säsongsträningen lotsas du mot Grönt kort, men det kan gå olika fort för olika juniorer.

Även om du har fått Grönt kort måste du vara medlem eller provmedlem för att spela på banan när det inte är organiserad spelträning.

Mellan 10-14 års ålder kan man ansöka om provmedlemskap. Varje år accepteras ca 16 provmedlemmar baserat på intresse och anknytning. Junioren är sedan provmedlem i 2 år då ett antal saker skall uppfyllas, ex. vara med på träningen, vara med på tävling och sänka sin hcp. Därefter kan junioren väljas in som medlem.

Syftet med provmedlemskap är att vi vill ha intresserade juniorer. Med lite motivation kommer man över trösklarna i golf och då blir spelet roligare!

Juniorer som är 18 år eller yngre har rabatt på Golfkrogen enligt följande:

 • 25% rabatt på all mat för ungdomar upp till 12 år, 20% på ungdomar 12-18 år.
  Pasta Bolognese/Naturell Hamburgare med pommes finns alltid som ett alternativ, pris 145 kr minus rabatt efter ålder. 
 • Du kan skapa ett konto på Golfkrogen, detta gäller inte bara juniorer utan man kan ha ett familjekonto. Om du sätter in 1500 kr eller mer får du 10% extra. Vid 7000 kr eller mer får du 15% extra. Detta gäller dock bara för insättningar som sker före den 31 maj!

Vi tackar Golfkrogen för att de stöder våra juniorer!

Genom att visa intresse och träna/spela mycket kommer junioren att utvecklas och visa framfötterna. Det är vägen in i elitverksamheten, att bli bra på golf kräver att man tränar mycket!

Grönt kort

Grönt kort får du när du har tillräckliga golfkunskaper för att kunna vara ute på banan. Det innebär att du måste ha en viss golfförmåga men också att du skall kunna säkerhet, etikett och regler.

Genom att vara med på säsongsträningen lotsas du mot Grönt kort, men det kan gå olika fort för olika juniorer.

Även om du har fått Grönt kort måste du vara medlem eller provmedlem för att spela på banan när det inte är organiserad spelträning.

DROPPA BOLLEN


REGLER PÅ GREEN

LÄTTNAD FÖR PLUGGAD BOLL

REGLER I BUNKERN

LÄTTNAD FÖR PLIKTOMRÅDE

NÄR LÄTTNAD TILLÅTS FRÅN ONORMALA BANFÖRHÅLLANDEN

SPELETS ANDA

OSPELBAR BOLL

NÄR EN BOLL FÅR RENGÖRAS

SPELA BANAN SOM DEN ÄR

SPELA EN PROVISORISK BOLL

LÄTTNAD VID FÖRLORAD BOLL ELLER OUT OF BOUNDS

LÄTTNAD FÖR BOLL PÅ FLYTTBART TILLVERKAT FÖREMÅL

LÄTTNAD FÖR FEL GREEN

Elitverksamheten

Göteborgs Golf Klubb har höga ambitioner med elitverksamheten. Vi vill erbjuda Sveriges bästa utvecklingsmiljö för satsande spelare med ambitionen att spela professionell golf, vare sig de befinner sig i Göteborg, på college eller någon annanstans. Det innebär hög tränartäthet, stor tillgång till träningsytor både sommar och vinter och individuell coaching.


Vi tror på helheten

Vi utgår från en helhetsmodell där alla delar måste fungera för att bollen skall komma i hål på så få slag som möjligt. Vi vet att alla inte kommer att lyckas, men i processen att bli bra i golf kommer spelaren att utveckla egenskaper som är ovärderliga oavsett om man blir professionell golfspelare eller gör något annat i livet.

Om du är intresserad av att vara med i vår verksamhet eller vill veta mer, tveka inte att ta kontakt med oss. Vi söker alltid spelare som passar in i gruppen och som vill utvecklas tillsammans med oss. 


Team GGK

Grupp för spelare som satsar seriöst på att spela på en internationell tour. Spelarna befinner sig på olika nivåer men förenas av att de har en träningsintensitet som är tillräcklig för att kunna nå sina mål.

Team Future

Grupp för våra yngre spelare som älskar att träna, spela och tävla utanför klubben. Spelarna är på en nivå där de satsar mot att nå Team GGK inom 2 år.

Tävlingsgruppen

Grupp för våra yngre spelare som älskar att träna, spela och tävla utanför klubben. Spelarna är ännu inte på en nivå för att vara i Team Future, men satsar på att komma dit inom 2 år.


Om du har frågor kring elitverksamheten, kontakta Marcus Blomqvist eller Robin Jonsson.

Bli medlem

Juniorer är viktiga för Göteborgs Golf Klubb, det är juniorerna som är våra framtida medlemmar som skall bära traditionerna vidare.

Tränare & Kontakt

Elitverksamhet och tävlingsgrupper
Robin Jonsson – robin.jonsson@goteborgsgk.org

Juniorträning och läger
Ella Melin – marcus.blomqvist@goteborgsgk.org

Övergripande juniorfrågor och medlemskap
Ola Lindgren – ola.lindgren@goteborgsgk.org

Sponsra vår juniorverksamhet

Vi ser Göteborgs Golf Klubb som en fantastisk miljö att växa upp i. Juniorerna är utomhus och rör på sig i en trygg miljö. Samtidigt lär de sig att träna för att få resultat och hantera sociala situationer med människor i olika åldrar.

Golfen är också en idrott där sportmanship och ärlighet är ledord. Om man som junior har tränat en del golf kommer man att ha med sig sporten i hela sitt liv! 

Juniorkommittén strävar alltid efter att göra det bästa för våra juniorer. En viktig intäktskälla är sponsorer, de gör att vi kan göra det lilla extra utöver träning och klubbtävlingar. 

Juniorpaketet

 • 5 greenfeecheckar
 • Aktiviteter med Hovås Partners för 1 person
 • Skylt med företagsnamn på sponsortavlan i klubbhusets entré.
 • Synlighet på klubbens hemsida
 • Pris: 10.000 kr 

Stora juniorpaketet

 • 10 greenfeecheckar 
 • Aktiviteter med Hovås Partners för 2 personer
 • Skylt med företagsnamn på sponsortavlan i klubbhusets entré .
 • Synlighet på klubbens hemsida
 • Pris: 18.000 kr 

Specialpaket

Om du har andra önskemål finns det möjlighet att skräddarsy sponsorpaket, även för privatpersoner som inte sponsrar via företag. Kontakta oss för mer information! 

Kontakt
För mer information, kontakta Ola Lindgren på mobil 0708-633 717 eller via email ola.lindgren@goteborgsgk.org

Tack för ditt stöd! 

Arkiv och utmärkelser

”Golfbanan är en fantastisk miljö att växa upp i. Golf lär dig att träna mot ett mål och att hårt arbete lönar sig. Du träffar kompisar med samma intresse. En satsning är aldrig förgäves.”

Redan 1925 var juniorerna viktiga på Hovås, både tjejer och killar. Bilden är tagen i samband med en juniortävling på klubben.


Övre raden: Tom Wilson, Ann-Krsti Persson (SM 1934,1938), Eric Schnack, Anna Lisa Lignell, Dick Wilson, Markus Winberg, Ulla Sörvik, Britta Lignell, Boy Roberts. Sittande: Bengt Svensson-Gullberg, Finn Sörvik (SM 1944,1945,1946), Birgitta Sörvik, Karin Röhss, Hugo Röhss, Mats Sörvik. Stående i mitten: Knut Sörvik (SM 1939), Eric Röhss (SM 1942).