Träna

Lektioner

Vid en privatlektion väljer du själv vad du vill träna på. I en lugn miljö jobbar vi utifrån dina mål med att få dig att förstå och kunna utföra momenten som gör dig till bättre spelare.

Våra mål är att du efter lektionen:

  • Har fått en ökad förståelse
  • Har tydliga verktyg och övningar
  • Har en ökad motivation för golf

Privatlektioner ges av Eric Öster, Marcus Blomqvist och Robin Jonsson.

PRISLISTA
Du kan använda friskvårdsbidrag för golflektioner.

Privatlektion 50 min. Medlem 800 kr / Icke medlem 900 kr
Paket med 5 privatlektioner. Medlem 3.500 kr / Icke medlem 4.000 kr
Paket med 10 privatlektioner. Medlem 6.000 kr / Icke medlem 7.000 kr

BOKA PÅ NÅGOT AV FÖLJANDE SÄTT:
Genom vårt bokningsystem ProPlanner (se nedan).
Genom att SMS:s/ringa tränaren direkt. Eric Öster på tel 0708-580223, Marcus Blomqvist på tel 0734-237660 eller Robin Jonsson på tel 0735-056013.

SPELSTRATEGI PÅ BANAN MED GOLFBIL
2 st 50 min lektioner kan användas för spel på banan. Vi jobbar strategi, rutiner och anpassning till olika lägen. Bokning sker direkt med tränare på telefon.

FRÅGOR?
Ring receptionen på telefon 031-282444 eller någon av våra tränare.

Träningskortet

Att träna tillsammans med andra medlemmar är ett roligt sätt att utveckla sitt spel och få ännu mer utbyte av golfen! 

Träningskortet är gruppträning med 4 olika tillfällen varje vecka, du väljer själv när du kan och vill träna, precis som på ett gym. Varje vecka har dessutom ett speciellt tema, det kan vara närspel, svingteknik, bunkerslag ellar andra golfmoment. Det finns ingen hcp-gräns för att vara med på träningarna, vi anpassar träningen efter de anmälda spelarna!

Så fungerar det
Du köper ett klippkort i kansliet för 1.500 kr. Kortet berättigar till 10 träningstillfällen, och du kan köpa ett nytt kort när det gamla är slut.

Anmälan sker i receptionen eller i bokningsystemet nedan. Du kan anmäla dig till pass 4 veckor i förväg. Maximalt 6 personer per pass, för till kvarn vid anmälan gäller.

Temakurs

Några gånger per år anordnar vi tema-kurser där vi går lite djupare inom ett område, exempelvis puttning, spelstrategi eller svingteknik.

Här sitter du mer information om våra Temakurser

Skapa din egen grupp med kompisar

Om ni är ett kompisgäng eller någon annan konstellation som skulle vilja träna tillsammans regelbundet kan ni bilda en egen grupp. Ta kontakt med Marcus eller Robin så får ni detaljer för hur man kan gå tillväga.

Juniorträning

Juniorverksamheten är viktigt för Göteborgs Golf Klubb. Det är här vi kan forma våra framtida medlemmars golfspel och upprätthålla våra traditioner av bra och snabb golf och en känsla för spelet och klubbens historia.

För att läsa mer om träning och allt annat kring Juniorverksamheten läs mer följande länk.

Våra tränare

Ola Lindgren, sportchef

Ola är uppvuxen på GGK och drog igång juniorsatsningen för 15 år sedan. På klubben jobbar Ola deltid med ansvar för klubbens idrottsliga utveckling. Förutom jobbet på GGK är Ola headcoach för landslagets herrverksamhet, sitter i ledningsgruppen för landslaget och tränar flera proffs och lovande amatörer.

Marcus Blomqvist, Head Pro

Marcus har jobbat på GGK sedan 2012. Genom sitt jobb med elit, juniorelit och framtidsgrupper har Marcus mycket kunskap om hur man bygger träningsprogram som utvecklar dig över tid. Marcus har hand om klubbens gruppträningar med träningskortet, håller tema-kurser och ger privatlektioner. Han hjälper även till med all träning för klubbens juniorelit.

Eric Öster, tränare

Eric har varit på klubben i över 30 år, vilket gör honom till den tränare som jobbat längst för klubben genom historien. När Eric instruerar lyckas han på ett enkelt och lättförståeligt sätt hjälpa dig att utveckla din golf. Eric håller i all juniorträning. Han har dessutom gruppträning med Träningskortet och finns tillgänglig för privatlektioner både på driving-range, närspel och som spellektioner på banan.

Robin Jonsson, tränare

Robin är fd. elitspelare på klubben som blivit tränare och har genomgått HTU. Teknik är ett stort intresse för Robin och han har mycket bra struktur på sina träningar. Robin jobbar med juniorträningen tillsammans med Eric och juniorelit/framtid tillsammans med Marcus. Robin är också med och håller tema-kurser samt är tillgänglig för privatlektioner.

Ella Melin, tränare

Ella är fd. elitspelare på klubben som blivit tränare. En styrka i Ellas ledarskap är förmågan att kommunicera och motivera juniorerna att utvecklas. Ella jobbar med juniorträningen, våra juniorläger och klubbtävlingar.

Niclas Fasth, coach och expert

Efter 25 år på touren, med 6 segrar och spel i Ryder Cup, jobbar nu Niclas tillsammans med Ola Lindgren i herrlandslaget, både med amatörer och unga proffs. Niclas kommer även att ge lektioner på Hovås, med upplägget att man bokar in en halvdag och går igenom strategi, slag, utrustning och närspel, och hur du smidigt kan få en lägre score. För mer information och bokning, se niclasfasth.se.

Träningsområden på klubben

DRIVINGRANGE

Vår drivingrange är belägen 300 meter från klubbhuset. Det finns 15 platser på matta under tak. Bollar är gratis för medlemmar, gäster kan använda kreditkort direkt vid bollmaskinen. Rangen har en lite speciell utformning då den är byggd i ett gammalt sandtag som användes när järnvägen till Särö byggdes i början av 1900-talet.

NÄRSPELSOMRÅDE

Vårt närspelsområde är beläget vid hål 17 och är öppet för medlemmar och juniorer i träning. Här finns två närspelsgreener med bunkrar och en stor puttinggreen. Det finns bollar att låna bakom det lilla huset, men var noga att plocka upp alla bollar, alltid laga minst två nedslagsmärken och lägga tillbaka all uppslagen torv.

På Göteborgs Golf Klubb har vi sex tränare som kompletterar varandra. Genom ständig utbildning, vår vassa elitverksamhet och ett stort kontaktnät nationellt och internationellt ligger vi långt fram inom golfens alla områden.

En sund själ i en sund kropp

Golf är att träffa vänner och slappna av från vardagen. Golf är också att lära sig nya färdigheter och att alltid vilja bli lite bättre, oavsett om man är en 10 -årig junior, ett proffs på LPGA eller en 80-åring som spelat golf i 60 år. Det är därför vi älskar golf.