Träna

Lektioner

Vid en privatlektion väljer du själv vad du vill träna på. I en lugn miljö jobbar vi utifrån dina mål med att få dig att förstå och kunna utföra momenten som gör dig till bättre spelare.

Våra mål är att du efter lektionen:

  • Har fått en ökad förståelse
  • Har tydliga verktyg och övningar
  • Har en ökad motivation för golf

Privatlektioner ges av Marcus Blomqvist, Robin Jonsson, Eric Öster och Ella Melin.

PRISLISTA
Du kan använda friskvårdsbidrag för golflektioner.

Privatlektion 50 min. Medlem 800 kr / Icke medlem 900 kr
Paket med 5 privatlektioner. Medlem 3.500 kr / Icke medlem 4.000 kr
Paket med 10 privatlektioner. Medlem 6.000 kr / Icke medlem 7.000 kr

SPELSTRATEGI PÅ BANAN MED GOLFBIL
2 st 50 min lektioner kan användas för spel på banan. Vi jobbar strategi, rutiner och anpassning till olika lägen. Bokning sker direkt med tränare på telefon.

FRÅGOR?
Ring receptionen på telefon 031-282444 eller någon av våra tränare.

Träningskortet

Att träna tillsammans med andra medlemmar är ett roligt sätt att utveckla sitt spel och få ännu mer utbyte av golfen! 

Träningskortet är gruppträning med 4 olika tillfällen varje vecka, du väljer själv när du kan och vill träna, precis som på ett gym. Varje vecka har dessutom ett speciellt tema, det kan vara närspel, svingteknik, bunkerslag ellar andra golfmoment. Det finns ingen hcp-gräns för att vara med på träningarna, vi anpassar träningen efter de anmälda spelarna!

Så fungerar det
Du köper ett klippkort i kansliet för 1.500 kr. Kortet berättigar till 10 träningstillfällen, och du kan köpa ett nytt kort när det gamla är slut.

Anmälan sker i receptionen eller i bokningsystemet nedan. Du kan anmäla dig till pass 4 veckor i förväg. Maximalt 6 personer per pass, för till kvarn vid anmälan gäller.

Temakurs

Temakurser är för dig som vill fördjupa sig i ett speciellt slag eller golfmoment som exempelvis närspel! Kurserna är två timmar och genomförs i små grupper om fyra deltagare. Vissa kurser genomförs med två tränare och åtta deltagare. Under våren kommer det finnas temakurser både på kvällstid vardagar och under helger. 

Upplägget på kurserna bygger både på gruppmoment och individuell feedback anpassad till spelarnas nivå där alla får med sig ett eget träningsprogram.

För mer information, maila Marcus.blomqvist@goteborgsgk.org

Seniorträning 55+

Välkommen till klubbens seniorträning 55+

Varje tisdag tränar vi tillsammans mellan 10:00-11:30 och vi tränar på närspelet eller rangen.

Kostnad: 1 klipp Träningskortet / 200kr

Dam & Herrläger

Välkommen till tre härliga träningsdagar tillsammans med Marcus, Robin och Ella!

Under tre dagar kommer vi stärka din golfteknik och strategi på banan genom att blanda gruppträning tillsammans med individuell coachning. Vi tränar under tre förmiddagar på golfens olika moment och lägret avslutas med 18 håls spel med coachning av våra tränare. 

Det kommer garanterat bli tre roliga och utvecklande dagar tillsammans med dina vänner och vårt duktiga tränarteam så detta får du inte missa!

Juniorträning

Juniorverksamheten är viktigt för Göteborgs Golf Klubb. Det är här vi kan forma våra framtida medlemmars golfspel och upprätthålla våra traditioner av bra och snabb golf och en känsla för spelet och klubbens historia.

För att läsa mer om träning och allt annat kring Juniorverksamheten läs mer följande länk.

Våra tränare

Ola Lindgren, sportchef

Sportchef och ansvarig för tränarteamet. Vuxit upp på Hovås och har jobbat ideellt och professionellt för klubben de senaste 26 åren. Jobbar sedan 18 år tillbaka även med landslaget, för närvarande i rollen som headcoach för herrlandslagen. Tränar elitjuniorer och professionella spelare. Brinner för svensk elitgolf, att utveckla Hovås och utbildningsfrågor.

Marcus Blomqvist, Head Pro

Marcus är sedan 2023 Head pro och erbjuder lektioner och gruppträning för golfare på alla nivåer. Han har jobbat på Göteborgs Golf Klubb sedan 2012 har genom åren byggt upp en bred kunskap inom utrustning och Trackman och brinner för att göra golfen enklare och roligare för dig. Med en akademisk utbildning inom coachning och PGA´s tränarutbildning guidar han dig hur du ska träna bättre och brinner för att utveckla din golf anpassad just för dig.

Eric Öster, tränare

Eric har varit på klubben i över 30 år, vilket gör honom till den tränare som jobbat längst för klubben genom historien. När Eric instruerar lyckas han på ett enkelt och lättförståeligt sätt hjälpa dig att utveckla din golf. Eric finns tillgänglig för privatlektioner på driving-range, närspel och som spellektioner på banan.

Robin Jonsson, tränare

Robin har jobbat som tränare sedan 2017 och gör i år sin femte säsong på GGK. Innan sin tränarkarriär representerade han klubben som spelare under 9 säsonger med tre silvermedaljer på Junior SM som största meriter. Som tränare brinner Robin för att hjälpa dig att utveckla din golf efter dina förutsättningar och ambitioner. Robin har genomgått tränarutbildningen via PGA. På GGK jobbar Robin med juniorträning tillsammans med Ella och har hand om juniorelit tillsammans med Marcus. Robin ger även privatlektioner och kurser till våra medlemmar.

Ella Melin, tränare

Ella är fostrad elitspelare på klubben som under 2023 gjort sin TAU, tränarassistent utbildning. Ella har enskilda lektioner och träningskortet samt juniorträningen. Utöver lektioner är Ella engagerad i sponsordagar, läger och klubbtävlingar. En styrka i Ellas ledarskap är förmågan att kommunicera och motivera till utveckling.  Vill du bli inspirerad, bli bättre och få tips på olika träningsupplägg bokar du in ett pass med Ella.   

Niclas Fasth, coach och expert

Efter 25 år på touren, med 6 segrar och spel i Ryder Cup, jobbar nu Niclas tillsammans med Ola Lindgren i herrlandslaget, både med amatörer och unga proffs. Niclas kommer även att ge lektioner på Hovås, med upplägget att man bokar in en halvdag och går igenom strategi, slag, utrustning och närspel, och hur du smidigt kan få en lägre score. För mer information och bokning, se niclasfasth.se.

Träningsområden på klubben

DRIVINGRANGE

Vår drivingrange är belägen 300 meter från klubbhuset. Det finns 15 platser på matta under tak. Bollar är gratis för medlemmar, gäster kan använda kreditkort direkt vid bollmaskinen. Rangen har en lite speciell utformning då den är byggd i ett gammalt sandtag som användes när järnvägen till Särö byggdes i början av 1900-talet.

NÄRSPELSOMRÅDE

Vårt närspelsområde är beläget vid hål 17 och är öppet för medlemmar och juniorer i träning. Här finns två närspelsgreener med bunkrar och en stor puttinggreen. Det finns bollar att låna bakom det lilla huset, men var noga att plocka upp alla bollar, alltid laga minst två nedslagsmärken och lägga tillbaka all uppslagen torv.

På Göteborgs Golf Klubb har vi sex tränare som kompletterar varandra. Genom ständig utbildning, vår vassa elitverksamhet och ett stort kontaktnät nationellt och internationellt ligger vi långt fram inom golfens alla områden.

En sund själ i en sund kropp

Golf är att träffa vänner och slappna av från vardagen. Golf är också att lära sig nya färdigheter och att alltid vilja bli lite bättre, oavsett om man är en 10 -årig junior, ett proffs på LPGA eller en 80-åring som spelat golf i 60 år. Det är därför vi älskar golf.