Tävla

Lokala regler/Regler för golfspel

LOKALA REGLER GÖTEBORGS GOLF KLUBB
Hittar du på vår hemsida här. För lokala regler vid tävling, fråga kansliet.

REGLER FÖR GOLFSPEL
Från och med 1 januari 2019 gäller nya regler för golfspel. I den största moderniseringen sedan 1952 har 34 regler blivit 24, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och har fokus på speltempo.
Länk SGFs hemsida hittar du här.

Seriespel GGF

Göteborgs Golf Klubb deltar i GGFs seriespel för seniorer med lag i nedan klasser. Ansvarig och tillika klubbens kontaktperson med GGF för seniorseriespel dam och herr är Mattias Liss-Daniels.

Resultat från spel hittar du här.

LAGKAPTENER
H22 – Lukas Lindquist
H40 – Johan Agrell
H50 – Patrik Tolf
H60 – Magnus Hofvander
H70 – Gunnar Bagge
H75 – Pelle Zachrisson
H80 – Tom Dahlgren

D22 – Hanna Dahl
D50 – Maria Tobisson
D60 – Marie-Louise Kapare
D70 – Patricia Odqvist Zimdahl

Damernas Matchspelscup

Spelschemat som bestämmer vem du möter i din första match. Vinner du din match går du vidare till nästa spelomgång, förloraren har spelat färdigt. Matcherna spelas med handicap över 18 hål. Spelaren som står överst i matchspelsschemat ansvarar för att organisera en speltid som fungerar för båda parterna. Varje spelomgång ska vara klar ett visst datum (dessa meddelas senare). Cupen i sin helhet spelas under hela säsongen. När du spelar Matchspelscup är det möjligt att blockera en hel starttid genom att ringa receptionen.  

Sista anmälningsdag 2024: 5 maj 18:00

Eric Öster Mixed Trophy


Matchspelscup för ÄM och Sambos. Spelform: Foursome
Sista anmälningsdag 2024: 5 maj 18:00

Matchspelscuper
Det är båda parens ansvar att matchen spelas i tid.
Matcher spelas med ordinarie tidbokningsregler
Vid frågor kontakta: Lennart Lilliehök lilliehooklmh@gmail.com

Oldboyspokalen

Matchspelscup för H 50+. Spelform: Singel
Sista anmälningsdag 2024: 5 maj 18:00

Matchspelscuper
Det är båda spelarnas ansvar att matchen spelas i tid.
Matcher spelas med ordinarie tidbokningsregler
Vid frågor kontakta: Lennart Lilliehök lilliehooklmh@gmail.com

Transatlantic Matchcup by Elite Clinic

Matchspelscup för H/D 18+. Spelform: Singel
Sponsor: Elite Clinic
Max 32 deltagare
Sista anmälningsdag 2024: 5 maj 18:00

Matchspelscuper
Det är båda spelarnas ansvar att matchen spelas i tid.
Matcher spelas med ordinarie tidbokningsregler.
Vid frågor kontakta: Lennart Lilliehök lilliehooklmh@gmail.com

Onsdagsgolfen


Klasser
Onsdagsgolfen är för herrar från 18 år. Vi spelar som vanligt poängbogey i två klasser. I A-klass hamnar du som har handicap upp till 11,7. I B-klass placeras hcp 11,8 upp till 36. Vi har även Order of Merit och en Eclectic som går över säsongen.

Avgift/anmälan
Startavgiften är 80:- per omgång. 50:- av dessa går tillbaka direkt till vinster, resterande 30:- delas upp på OoM och Eclectic. Anmälan görs på MinGolf innan start och startavgiften betalas digitalt.

Spelet
Du får spela när som helst under dagen och med vem som helst. Det krävs minst fem deltagare/klass för att tävlingen skall räknas som Onsdagsgolf. Vill du ha en spelkamrat bokar du in dig genom MinGolf i en boll mellan 09:30-10:10. Dessa tider släpps sju dagar innan och då tävlar alla inbokade. De tider som inte är bokade släpps samma dag 08:00. Kom ihåg att välja tee. Efter spelet fyller du i scorekortet, noterar från vilken tee du spelat, samt signerar det och lämnar in det i receptionen/greenfeeboxen.

Seniorgolfen


Klasser
Seniorgolfen spelas på måndagar som pb under säsong i en klass. Några gånger spelar vi lagspel. Order of Merit och Eclectic går över säsong.

Vi har matchutbyte med Delsjö GK samt Sjögärde GK. Vartannat år på hemmabana för respektive klubb.


Avgift/anmälan

Startavgift 70:-/tävling. 60:- av dessa går till vinster, resterande 10:- till OoM och Eclectic i samband med avslutningen för året.

Anmälan via Min Golf där du även kan välja subventionerad lunch.

Betalning sker digitalt.

Prisutdelning sker en gång/månad den sista måndagen i månaden.Tävlingsvillkor

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel, Spel- och tävlingshandboken kapitel 1-3, klubbens lokala regler samt tävlingsvillkor. Tillfälliga villkor för en enskild tävling och startavgiften finns angivna på respektive tävling.

ANMÄLAN TILL TÄVLING
Du gör din anmälan på golf.se, terminalen i klubbhuset eller receptionen. Betalning vid anmälan. Avanmälan efter lottning eller no show utan giltig anledning debiteras med tävlingens startavgift.

RESULTAT
Resultat publiceras på golf.se.

TÄVLINGSANSVARIG
Tävlingsledare för aktuell tävling hittar du på golf.se

ÅSKA – AVBRYTA OCH ÅTERUPPTA SPELET
Hörs signalhornet avbryts spelet omedelbart. Låt din boll ligga kvar och markera även med några peggar. Gå till klubbhuset eller Halfway House och invänta information.

Tävlingsformer

Under säsongen varvar vi singel- och lagtävlingar. I vår tävlingskalender hittar du varje tävlings spelform. 

POÄNGBOGEY
Poängbogey är en snabb spelform där man får poäng per hål. Det är ett lättsamt spelsätt som passar alla spelnivåer. Slopen avgör hur många slag per hål du får på banan.

SLAGTÄVLING
I slagtävling får bollen aldrig tas upp och måste hålas i oavsett hur många slag du slår. Spelformen lämpar sig bäst till spelare med låg hcp.

SLAGGOLF
Slaggolfen är enklare variant än slagtävlingen. Här undviks katastrofer på enskilda hål genom att maxantal är hålets par plus fem slag.

MATCHSPEL
I matchspel kan man vinna, förlora eller dela varje enskilt hål. Spelformen lämpar sig för alla nivåer av golfare. Det är en snabb spelform, där du kan skänka puttar och plocka upp din boll. Matchen avslutas när spelaren/spelarna är fler upp än det är hål kvar. Står det lika efter 18 hål fortsätter avgörandet på 19:e, 20:e osv.

FOURSOME
Spelformen är en lagform där två spelare sår vartannat slag. Spelarna bestämmer vem som slår ut på udda respektive jämna hål. Foursome är roligt och går snabbt att spela och passar alla hcp nivåer.

FYRBOLL/BÄSTBOLL
Vid några tillfällen om året spelar vi fyrboll/bästboll, det kan vara i slag- eller poängform. Ett lag om två spelare räknar sin bästa singelscore på varje hål.

GREENSOME
Här spelar du foursome med din partner fast båda får slå ut på samtliga hål. Därefter väljer du den med bästa läget och spelar vartannat slag därefter. Detta är en variant på foursome med skillnaden att båda spelarna slår ut på varje hål. Därefter väljer man den boll som man ska spela vidare på och slår vartannat slag. Spelformen passar all spelstandard och upplevs något enklare än foursome.

SCRAMBLE
Scramble är en rolig spelform för lag. Laget kan bestå av två-fyra spelare. Alla i laget slår ut och därefter väljer laget det bästa utslaget. Alla spelar sedan nästa slag från den punkten. En trevlig spelform som gör att spelare oavsett hcp känner sig delaktiga.

TEXAS SCRAMBLE
På Göteborgs Golf Klubb är detta den vanligaste scramble formen. Det mesta liknar den traditionella scramblen men nu måste laget välja fyra utslag av respektive lagmedlem. Består laget av tre spelare väljs fem slag av varje spelare.

Tävla på Göteborgs mest klassiska golfbana

Samtidigt som det kan vara pirrigt att tävla så kan det också vara otroligt inspirerande och framkalla en glädje som aldrig tidigare.

Alla känner då och då en kittlande känsla inför ett utslag. I parspel, lagspel eller singelspel upplevs tävlingsformatet olika.

Klubbens tävlingsprogram innehåller en variation av allt från foursome till lagspel, juniortävlingar till seniorgolf, nykomponerade tävlingar till klassiker sen tidigt 1900-tal. Säkerligen upplevde de medlemmar som gick runt på banan 1904 samma kittlande spänning som vi gör idag på morgonen inför en tävling.