Flick-EM: Nu börjar tävlingsveckan på GGK


Nu närmar sig ögonblicket då Flick-EM på Göteborgs Golf Klubb drar igång på allvar. Vi har haft fullt upp på klubben de senaste veckorna med många olika typer av förberedelser och idag lördag gör vi det sista ”fixet” för att vara redo att välkomna våra hedersgäster; 19 lag med flickor i åldern 16-18 år, från hela Europa. 

Allt arbete har flutit på som planerat, mycket tack vare många av er medlemmar som hjälpt till på olika sätt. Ett varmt tack för ert härliga engagemang (ni vet vilka ni är)! Särskilt banan är i ett fantastiskt bra skick, så en extra eloge också till banarbetarteamet. Nu håller vi tummarna för att vädergudarna är med oss i veckan som kommer. 

Mellan den 6 och 13 juli är banan avstängd för medlemsspel. Detta gäller även rangen och närspelsområdet. Banan öppnar för vanligt spel igen måndag 15 juli. 

Hovås Golfkrog är öppen lördag-lördag 07:00-20:00. De håller öppet för allmänheten och välkomnar därför alla besökare att både äta, och dricka. Restaurangen är även platsen där spelarna äter, så det kommer vara en härlig atmosfär i klubbhuset. 

Det kommer även finnas ett lite matigare utbud i Halfway House för de som är ute och tittar på banan.

Vi hoppas att ni är många medlemmar som tar chansen att komma och titta när några av framtidens golfstjärnor gör upp om titeln, Europamästare Flickor. Vi ber er att undvika att ta bilen till klubben då det är mycket begränsat med parkeringsytor under hela veckan. 

Hela veckans program hittar du här.

DELTAGANDE LÄNDER
Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Island, Irland, Italien, Nederländerna, Polen, Skottland, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet. 

PROGRAM FÖR VECKAN
LÖRDAG 6 juli
Teamen anländer till Landvetter flygplats. De tas emot och guidas till spelarhotellet Elite Park Avenue Hotel. 
SÖNDAG 7 juli – Inspelningsvarv.
MÅNDAG 8 juli – Inspelningsvarv. Lagfotografering samt invigningsceremoni på klubben klockan 18:30. 
TISDAG 9-10 juli – Slagspelskval i två dagar. Samtliga sex spelare i laget deltar och man räknar de fem bästa scorerna. Efter detta delas lagen upp efter resultat för slutspel. 
TORSDAG 11-13 juli – Matchspel

Publik är varmt välkomna samtliga dagar, det är ingen entré. 

NY BANSTRÄCKNING UNDER EM
Under tävlingarna spelas banan med en annan bansträckning än vad vi medlemmar är vana vid. Genom att placera hål 15, 16, 17 och 18 framför klubbhuset flyttas matchavgörandet till en plats där mer publik är samlad.

De medlemmar som är med och arbetar som funktionärer ges chansen att spela EM-banan efter att tävlingen är avslutad. 

FLERA GGK:ARE TÄVLAR I EM
Parallellt med att Flick-EM spelas på Göteborgs Golf Klubb spelas även Pojk-EM, Herr-EM och Dam-EM 9-13 juli. Klubben har med följande deltagare:
Herr-EM, Italien – Jakob Melin
Pojk-EM, Österrike – Daniel Tolf, Neo Berg

Lycka till alla! Spelet i samtliga EM följer du via EGAs hemsida.