Linnea Ström vinner på LPGA!


Efter en träningvecka hemma på Hovås åkte Linnea tillbaka till USA för att spela Shoprite LPGA Classic som spelas över 54 hål. Spelat var skapligt de 2 första rundorna med 69 (-2) och 70 (-1), vilket var precis på cut-gränsen. Då avslutade Linnea runda 2 med att dra i en 4-metare för birdie på hål 18.

Inför sista rundan låg Linnea 7 slag efter ledaren och det var helt orealistiskt att hon skulle kunna vara med och slåss om segern. Men, efter 4 birdies första 8 hålen gjorde Linnea eagle på hål 9 ovh var plötsligt -6 på rundan. I ett sånt här läge är det lätt att bli försiktig, men Linnea gjorde tvärt om. Birdie hål 10 och sedan 3 par. Därefter gjorde Linnea birdie på hål 14,16,17 och 18 för att landa på -11 på runda, -14 totalt och ledning med 4 slag innan ledarbollen hade gått ut på hål 1.

Det blev en lång väntan i klubbhuset, följt av uppvärmning inför ett eventuellt särspel. Megan Khang var ikapp efter en birdie på hål 15 men gjorde sedan bogey hål 16 och när hon sedan inte lyckades göra birdie på 17 och 18 stod det klart att Linnea hade vinnit sin första titel på LPGA.

Hon blir den 15:e svenskan och den första från GGK att vinna på LPGA. Avslutningrundan är den lägsta någonsin för att vinna en tävling och en av 6 rundor på 60 slag på LPGA någonsin, förutom Annika Sörenstams 59:a.

Segern innebär att Linnea hoppar upp till plats 93 på världsrankingen, första gången hon är topp 100, och till plats 21 på LPGA:s ranking 2024. Det innebär också att hon som vinnare i princip kommer med på alla tävlingar 2024-2026.

Grattis till Linnea Ström, Göteborgs Golf Klubbs första vinnare på LPGA och till den största upphämtningen i LPGA:s historia!

Läs mer

Svensk Golf

Tävlingens hemsida