Succé när H.K.H. Prins Daniel besökte Göteborgs Golf Klubb


Det var idel glada miner när vår förste hedersledamot, Prins Daniel, besökte Göteborgs Golf Klubb den 25 maj och samtidigt passade på att spela sin första 18-hålsrunda hos oss. ”Detta ser jag gärna blir en årlig tradition” var Prins Daniels ord när han summerade ronden.

Sedan Prins Daniel accepterade att bli förste hedersledamot 2019 har han haft en stående inbjudan att både besöka, och spela, Göteborgs Golf Klubb.

”Vi har gått den formella vägen och ställt frågan via Hovet. Prinsen kombinerade sin golfrunda med ett annat besök han hade hos en större fordonstillverkare i regionen. Vi är otroligt stolta och glada över att ha stått som värd för besöket och det är svårt att sätta ord på hur mycket detta betyder för oss som klubb,” kommenterar Hans Gæstadius, klubbens ordförande.

Inför dagen hade Prinsen framfört egna önskemål om att besöket skulle vara inofficiellt, samt att han önskade spela 18 hål fyrboll/bästboll tillsammans med klubbens ordförande och två juniorer. Valet föll på Sofia Dyhre och Viggo Axgren som tillsammans med Hans Gæstadius, lite spända men väl samlade inför uppgiften, ställde upp sig för gruppfoto på första tee.

Sofia Dyhre, H.K.H prins Daniel, Hans Gæstadius, Viggo Axgren

”Rundan var otroligt avslappnad och mötet med Prinsen var en fantastisk upplevelse. Det finns något magiskt med miljön här som verkligen bidrog till att vi kände oss bekväma. Jag kan inte nog betona hur bra banan såg ut, och jag vill verkligen ge en stor eloge till våra banarbetare för deras hårda arbete med att hålla den i topptrim. Dagen är ett minne för livet, vilket jag är övertygad om att det är även för Sofia och Hans,” kommenterar Viggo Axgren. Sofia Dyhre hade en liknande känsla: ”Det var en ära att få spela med prinsen. Han var väldigt trevlig och det var en riktigt kul upplevelse. Passionen han har för ungdomsidrotten märktes verkligen.

”Prinsen har en god spelstrategi och gjorde flera smarta klubbval. Det märktes snabbt att han är en duktig golfare. Sofia och Viggo skötte sig exemplariskt och var mycket goda representanter för alla fina juniorer som vi har på klubben,” understryker Hans Gæstadius.

I fyrbollen var det spännande och jämnt hela vägen och det var lika i matchen när sällskapet kom till 18:e green. Hans Gæstadius vidare:

”Prinsen spelade med Sofia mot mig och Viggo. När Viggo ställer sig för att putta från fyra meter med chans att vinna hålet och därmed matchen, så möttes min och Prinsens blick och vi visste båda att den här sätter han. Och så blev det.”

Redan nästa sommar är det sagt att det blir en ny match.

”Prinsen svarade när jag frågade om han vill ha revansch, att detta gärna får bli en tradition från och med nu. Prinsen sade sig ha haft en härlig dag på vår klubb, vilket så klart gör oss väldigt glada och stolta,” fortsätter Hans Gæstadius.

Prins Daniel gav också banan mycket beröm.

”Prinsen sa att han tycker banan är både omväxlande, rolig att spela och vacker. Extra uppmärksamhet fick förstås hål 7 med sin hänförande utblick över Askimsviken,” berättar Hans Gæstadius”.

Anna Johansson, vår klubbchef, kommenterar besöket;

”Jag vill passa på att tacka alla som har jobbat hårt för att få klubben i skinande kondition inför dagen, både när det gäller golfbanan och våra utrymmen i och kring klubbhuset. Vi är stolta över att Prins Daniel har besökt oss och vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka igen nästa år.”