Klubbens historia väcks till liv på hemsidan


På Göteborgs Golf Klubbs nylanserade hemsida finns ett digert material samlat om vår historia. Claes Olsson, ordförande i Klubbhistoriska Kommittén, har lagt ner mycket tid och energi på att dokumentera.

”Klubbhistoriska Kommitténs uppdrag är att dokumentera klubbens historia och värna dess traditioner. Detta görs på olika sätt, men främst på hemsidan. Vi har den senaste tiden lagt ner ett stort arbete och uppdaterat arkivet på vår hemsida,” kommenterar Claes Olsson.

I det digitala arkivet finns idag 1400 bilder från antika fotoalbum, digitaliserade av medlemmen Nisse Sjödén. I arkivet hittar du även film och ett stort antal texter.

”Vi kan också presentera mängder med tillbakablickar tack vare KlubbBladet och det arbete Calle Sahlquist lagt ner genom åren. Det finns även en film från 1916 som visar den allra första matchen mellan professionella golfare i Sverige.”

En nyhet på hemsidan är en tidslinje som gör nedslag i både text och bild på viktiga händelser under klubbens utveckling.

”Vi slutar inte vårt arbete i och med detta. Fokus framåt är att hitta ännu mer bildmaterial, årsberättelser, matriklar eller pokaler. Vi har fått ett fint stöd av medlemmarna genom åren som frikostigt delat med sig, men vi tror oss veta att det finns ännu mer att dokumentera. Har du något i dina gömmor som kan vara intressant, ta gärna kontakt med oss i Kommittén, avslutar Claes Olsson.

Länk till vår historia.

Maila Klubbhistoriska Kommittén: claes65olsson@gmail.com