Londonpokalerna

När GGK firade sitt 20 års-jubileum år 1922 skänkte The Royal Swedish Golfing Society of London till Hovåsklubben den fina silverpjäs, som fick namnet Londonpokalen. I statuterna står det bl. a att tävlingen skall vara en bogeytävling samt att tävlingen skall vara öppen för manliga medlemmar i Göteborgs Golf Klubb och/eller RSGS. 2007 fick juniorerna en egen pokal att spela om, benämnd Lilla Londonpokalen. När Göteborgs GK, RSGS och Londonpokalen fyllde sammanlagt 300 år 2012 skänkte Staffan Widenfelt från RSGS en pokal med stolta anor till klubben, Queens Cup. Därmed fick äntligen även damerna en Londonpokal att spela om.

 

PREMISSER

SPELDATUM 2020: Söndagen den 30 augusti

Londonpokalen

Tävlingen spelas som singel/slag/bogey över 36 hål på en dag. Den är öppen för manliga medlemmar (H) i Göteborgs GK och/eller RSGS. SHCP max 21.

Anmälan via Tävlingar 2020 eller Min Golf

 

 

 

 Queens Cup

Tävlingen spelas som singel/slag/bogey över 18 hål. SHCP max 33.  Den är öppen för kvinnliga medlemmar (D) i Göteborgs GK och/eller RSGS.

Anmälan via  Tävlingar 2020 eller Min Golf

Pokalen har en historia som skulle kunna vara underlag för en hel roman! I korthet: Den skänktes 1836 av drottning Adelaide, som var gift med kung William IV, till ungkarlen James Buchanan. Buchanan var 1852 USAs ambassadör i London. Han valdes sedermera (1856) till USAs 15:e president. Hur pokalen kunde inhandlas av RSGS är väl inte helt klarlagt, men visst inbjuder dess vandring till intressanta spekulationer!

 

 Lilla Londonpokalen

Tävlingen spelas som singel/slag/bogey över 18 hål. SHCP max 40. Den är öppen för juniorer som är medlemmar i Göteborgs GK.

Anmälan via  Tävlingar 2020 eller Min Golf

Pokalen skänktes från början av skotska golfare från Dun Whinny Golf Club 1949 då de besökte Hovås. Länge stod den i vårt prisskåp, men 2007 promoverades den på Sten C Olssons initiativ till Lilla Londonpokalen.

 

 

LONDONPOKALERNA SPONSRAS AV

 

Resultat 2019