Londonpokalerna

När GGK firade sitt 20 års-jubileum år 1922 skänkte The Royal Swedish Golfing Society of London till Hovåsklubben den fina silverpjäs, som fick namnet Londonpokalen. I statuterna står det bl. a att tävlingen skall vara en bogeytävling samt att tävlingen skall vara öppen för manliga medlemmar i Göteborgs Golf Klubb och/eller RSGS. 2007 fick juniorerna en egen pokal att spela om, benämnd Lilla Londonpokalen. När Göteborgs GK, RSGS och Londonpokalen fyllde sammanlagt 300 år 2012 skänkte Staffan Widenfelt från RSGS en pokal med stolta anor till klubben, Queens Cup. Därmed fick äntligen även damerna en Londonpokal att spela om.

 

PREMISSER

SPELDATUM 2019: Söndagen den 25 augusti

Londonpokalen

Tävlingen spelas som singel/slag/bogey över 36 hål på en dag. SHCP max 18. Den är öppen för manliga medlemmar (H) i Göteborgs GK och/eller RSGS.

Anmälan via Tävlingar 2019 eller Min Golf

 

 

 

 Queens Cup

Tävlingen spelas som singel/slag/bogey över 18 hål. SHCP max 30.  Den är öppen för kvinnliga medlemmar (D) i Göteborgs GK och/eller RSGS.

Anmälan via  Tävlingar 2019 eller Min Golf

Pokalen har en historia som skulle kunna vara underlag för en hel roman! I korthet: Den skänktes 1836 av drottning Adelaide, som var gift med kung William IV, till ungkarlen James Buchanan. Buchanan var 1852 USAs ambassadör i London. Han valdes sedermera (1856) till USAs 15:e president. Hur pokalen kunde inhandlas av RSGS är väl inte helt klarlagt, men visst inbjuder dess vandring till intressanta spekulationer!

 

 

 

 Lilla Londonpokalen

Tävlingen spelas som singel/slag/bogey över 18 hål. SHCP max 36. Den är öppen för juniorer som är medlemmar i Göteborgs GK.

Anmälan via  Tävlingar 2019 eller Min Golf

Pokalen skänktes från början av skotska golfare från Dun Whinny Golf Club 1949 då de besökte Hovås. Länge stod den i vårt prisskåp, men 2007 promoverades den på Sten C Olssons initiativ till Lilla Londonpokalen.

 

 

 

LONDONPOKALERNA SPONSRAS 2019 AV

Golf No 1

Resultat 2018

Max Hedenbergh och Gunilla Lindén

Max Hedenbergh och Gunilla Lindén

LONDONPOKALEN samlade 1918 40 deltagare. Att vår bana är en svår motståndare framgick av att endast 6 spelare lyckades vinna över densamma (dvs hamnade på + i bogeytävlingen över 36 hål)!

Bäst lyckades Max Hedenbergh, som spurtade in på +5, ett för dagen särklassisigt resultat.
Tvåa kom Tord Nilsson som hade +2 och slog tre spelare med samma notering på bättre spelhandicap. Välförtjänt när man betänker att han inledde med +4, som med hans SHCP -1 motsvarar 5 under par!
Trea blev Anders Ramstedt följd av Thomas Glûcksman och Tomas Pernheden alla på samma resultat.

QUEENS CUP hade 20 deltagare på startlinjen. Här var det jämnt så det förslog över de 18 hålen.
Gunilla Lindén slutade som vinnare på samma resultat (-1) som tvåan, Beatrice Davoust, och ett slags bättre SHCP. Trea blev Helene Brandrup Wognsen på -2 före Charlotte Löfberg, Birgitta Johansson och Susanne Almér på samma resultat.

LILLA LONDONPOKALEN samlade 23 deltagare och som smått förväntat var det många om budet. Nästan en tredjedel av fältet hamnade på 0 eller bättre.
Lucas Meethz vann på +3, samma resultat som tvåan Julius Nielsen. Trea blev Georg Berglund på +2.

RESULTAT ALLA KLASSER