Så fungerar klubbens juniorverksamhet

Juniorverksamheten är viktigt för Göteborgs Golf Klubb. Det är här vi kan forma våra framtida medlemmars golfspel och upprätthålla våra traditioner av bra och snabb golf och en känsla för spelet och klubbens historia.

Juniorverksamheten börjar från 6 års ålder med Knattetträning under vår och höst. Det finns även Knatteläger första och sista veckan av sommarlovet. Knatteverksamheten handlar mycket om att ge en lekfull introduktion till golfen. Barnet får utmaningar att lösa och får så intuitivt som möjligt lära sig spelet. Träningen ser inte ut som traditionell träning där tränaren instruerar och jobbar med teknik.

Här kan du läsa om kanttetträning och somamrläger knatte!

Vid 9 års ålder börjar Juniorträningen som vi kallar Säsongskortet. Här finns det träning hela året runt. Förutom träning är det spel på banor som anpassas efter barnets nivå och det finns ett Sommarläger. Så småningom är det också dags att börja vara med på våra klubbtävlingar som finns i olika klasser, från rena nybörjare och uppåt.

Här kan du läsa om Säsongskortet och Sommarläger Junior!

På hösten inför året då barnet fyller 10 år går det som tidigast att ansöka om provmedlemskap. Provmedlemskap förutsätter att junioren är igång med golfen och anses tillräckligt mogen. Klubben har ett bestämt antal platser för provmedlemskap inför varje år så tillgång kan variera med barnkullarnas storlek.

Här kan du läsa mer om medlemskap/ provmedlemskap!

Året när junioren fyller 13 år är det dags att börja tävla utanför klubben. Skandia Tour (ca 7 tävlingar), Skandia Cup (utslagstävling i 4 omgångar) och JMI (ca 20 tävlingar nationellt) är de tävlingar som finns. För att få en skjuts i sin golfutveckling är det viktigt att du som är förälder tar reda på hur det fungerar med tävlande och ställer upp med skjuts.

För de juniorer som verkligen brinner för golf och satsar på att bli riktigt bra har klubben ett omfattande program i Futuregruppen och Elitgruppen. Här kan junioren få riktigt mycket träning och matcha sig med likasinnade.

Om du har frågor får du gärna höra av dig till Eric Öster eller Marcus Blomqvist.