Tävlingar på klubben

 

Juniortävlingarna på klubben är till för juniormedlemmar och juniorer som är med i klubbens träningsverksamhet. Det finns en tävling för alla och de flesta tävlingarna spelas i A,B,C & D klass. Tävlingarna finns för att på ett lättsamt och säkert sätt introducera golf som tävlingsidrott samt för att stimulera sociala kontakter mellan juniorerna. 

Det finns tävlingar för alla kategorier av spelare, från rena nybörjare till elit. Spelarna är indelade i hcp-klasser:

  • A: 0-5
  • B: 5,1-18 
  • C: 18,1-36
  • D: 37+

 

Golfkampen / Spelträning

Lär dig spela och tävla tillsammans med andra!

Golfkampen och spelträning spelas på tisdagar och är öppen för alla juniorer med hcp 54 och lägre. Du kan välja att tävla i Golfkampen eller vara med på spelträningen. Väljer du spelträning så finns det ett tema att följa och vi har alltid tränare på plats som hjälper juniorerna på banan. Tävlingen spelas i A, B, C, D-Klass och Spelträning

Vad tävlar vi om? Genom att deltaga bidrar du med 1 poäng till din träningsgrupp. Den grupp med mest poäng i slutat av säsongen vinner "årets träningsgrupp"!

Här hittar du speldatum och anmälan!

 

Titleist Junior Tour

Klubbens egna juniortour i samarbete med Titleist! Touren spelas över fem omgångar med en avslutande final. Touren är öppen för alla klubbens juniorer med hcp och spelas i 4 klasser. Syftet med Titleist Junior Tour är att förbereda spelarna för tävlingar utanför klubban. Finalen av Titleist Junior Tour spelas den 2-okt i samband med junioravslutningen. Touren spelas med en Order-of-Merit där vinnarna i A,B & C klass vinner högklassiga priser! 

Här hittar du speldatum och anmälan!

 

Matchspel

Max Wellens spelas med hcp och är öppen för alla juniorer med hcp 36 och lägre. Tävlingen startar med ett gruppspel den 10 maj och fortsätter sedan under säsongen över i ett slutspel där spelarna själva ansvarar för att matcherna blir genomförda. Gruppspelet avgörs med poolspel över 6 håls matcher och i slutspelet spelas matcherna över 18 hål med hcp.

J-KM Match är juniorernas matchtävling utan hcp. Tävlingen spelas under säsongen i en matchstege. Tävlingen startar från den 15-maj. Matcherna spelas över 18 hål från Vit/Blå. 

Här hitter du speldatum och anmälan till matchspelstävlingarna!

 

Bästboll/Foursome

På klubben finns det möjlighet för dig som junior att spela tillsammans med en kompis i "Bästbollen" och "Foursometrofén". Anmäl dig tillsammans med en kompis eller anmäl dig själv så tilldelar vi en spelpartner till dig!

Tävlingarna spelas i 2 klasser och är öppen för spelare med hcp 54 och lägre.

A-Klass = < 36 hcp som lag & B-Klass = > 36 hcp som lag

Här hittar du speldatum och anmälan!

 

Hovås GT Invitational

Hovås GT Invitational spelas den 7-juni! Tävlingen är mixed foursome där en tjej och kille bildar lag. Tävlingen spelas över 14 hål med efterföljande grillning! Tävlingen är öppen för alla juniorer med hcp 54 och lägre.

Här hittar du speldatum och anmälan!

 

HÄR HITTAR DU TÄVLINGSSCHEMA FÖR 2022