Välkommen att ta del av klubbens historiska fotoalbum

I Göteborgs Golf Klubbs arkiv finns ett antal historiskt intressanta fotoalbum. Vissa har varit i Klubbens ägo under lång tid och vissa har vi fått som gåva under senare år. För att göra dem tillgängliga för medlemmar och andra som är intresserade av golfens utveckling i Göteborg från Setterbergs golfbana på Arendal på 1890 talet och Klubbens första bana på Hisingen, har vi låtit digitalisera samtliga bilder. Digitaliseringen bevarar också bilderna för eftervärlden. Albumen visar även bilder från livet i det gamla Arendal och Göteborg. Ett av albumen innehåller huvudsakligen bilder från Storbritannien Mycket nöje! Bilderna får användas med hänvisning till ”Göteborgs Golf Klubbs fotoarkiv” Kontakta kansli@goteborgsgk.se

Meny till vänster tar dig till respektive Historiska Fotoalbum

 

Viktor H Setterberg Bildarkiv

Förutom att starta och lägga ut golfbanorna i Arendal och Hovås skrev han 40 000 sidor om golf och var långt före sin tid i sina förslag om kommunala banor och satsning på golf för juniorer.

Viktor var dessutom en passionerad fotograf och de album som visas här är inte bara intressanta ur golfsynpunkt, de är också tidsdokument från en svunnen tid.

Hans betydelse för utvecklingen av svensk golfsport kan inte överskattas.

 

Georg Wendel  1891-1984 

Georg Wendel blev medlem redan 1916 och blev 1927  kallad medlem i Göteborgs Golf Klubb pga sina stora insatser.

Georg var under många år sekreterare i GGK och arbetade i många olika kommittéer.

Åren 1924-46 var Georg engagerad  i Svenska Golfförbundet bl a som sekreterare och styrelseledamot.

1941 tilldelades Georg, som en av de första,  Svenska Golfförbundets silverplakett.

 

Ove Ericksson 1884-1967

Ove Ericksson var en skicklig golfare och blev den förste vinnaren av Stewart´s Challenge Cup, Sveriges äldsta pokaltävling från 1908.

Ove utbildade sig till fysioterapeut och flyttade tidigt till London där han fortsatte att spela golf på hög nivå. Han blev medlem i ”The Royal Swedish Golfing Society of London” och de flesta bilderna i hans album kommer från deras tävlingar.

 

Percy Lundwalls Fotoarkiv

Percy Lundwall föddes 1884 i Malmö (senare Limhamn) i en välbärgad men bohemisk skeppsredarfamilj. Från 1904 var han bosatt i Göteborg och vid sidan av sina många fritidsintressen försörjde han sig som trävaruhandlare.

I slutet av 20-talet började han spela golf och var bland annat aktiv i GGK:s nya klubbhusbygge 1937-38. Sin första kamera fick han vid konfirmationen 1899. Kameror följde honom sedan resten av livet (till 1973). Han efterlämnade ett minutiöst välordnat fotoarkiv som på senare år digitaliserats av dottersonen Knut Lindelöf.

 

SM på Hovås 1944

Det spelades SM för damer och herrar på Hovås 1944, i detta album kan du se lite klassiska bilder på dåtidens storspelare.