Många fin prestationer av GGK´s juniorer!

Hovås Junior Open presented by Jonathan Lavins Minnesfond

 

Den 22 april spelades första upplagan av Hovås Junior Open presented by Jonathan Lavins Minnesfond och det blev en riktigt succe! Vi hade ett fantastiskt starkt startfält på 56 pojkar och 21 flickor som bland annat spelade om ett stipendium till sin hemmaklubb från minnesfonden. Tävlingen spelades över 36 hål och vi fick se en rafflande kamp både bland flickor och pojkar. Till slut stod Edit Hertzman från Gävle Golfklubb och Rasmus Jonasson från Albatross Golfklubb som vinnare. 

Främsta GGK spelare i pojklassen blev Oscar Abrahmsson och Jakob Melin på en delad 6:e plats och i flickklassen kom Ella Melin på en 7:e plats och Minonna Falkman Lehes på en 8:e plats!

 

Oscar & Ella starkt med på St Arild!

Den 13 april spelades årets första JMI tävling på St Arild och från GGK knep Ella Melin en 4:e plats i som vanligt riktigt tuffa förhållanden. I pojklassen var Oscar Abrahamsson länge med och kämpade om segern men fick till slut nöja sig med en fin 3:e plats och en bra start på säsongen.

 

Starka 5:e platser i Vellinge!

 

Den 26-28 april drog Teen Tour säsongen traditionsenligt igång med Grand Opening som i år spelades på Vellinge golfklubb. Tävlingen spelades i tuffa förhållanden med kyligt april väder och mycket vind. Från GGK spelade Oscar Abrahamsson och Minonna Falkman Lehes till sig varsin stark 5:e plats efter ha varit uppe i toppen under hela tävlingen. Fler GGK spelare som var med i tävlingen var Petter Källman, Kajsa Lindquist, Jakob Melin och Moa Fridell.

Petter 2:a i Gullbringa Open!

 

Den 13:e april spelades Gullbringa Open och det blev en riktigt rolig tävling för GGK´s Petter Källman som spelade till sig en starkt 2:a plats! Petter som efter rond 1 låg i delad ledning efter 74 slag (+2) fick spela ett särspel om titeln då den andra ronden ställdes in. I särpelet blev dock motståndet för starkt på det andra hålet och Petter fick nöja sig med en riktigt fin placering i ett starkt startfält. Stort grattis till framgången och lycka till under säsongen!

 

 

 

Minonna bra med i Italien och Irland!

 

För många av våra junior startar säsongen tidigt och det har inte varit något undantag för GGK´s Minonna Falkman Lehes som redan har hunnit med två utlandsuppdrag med flick framtid landslaget och spelat riktigt fin golf här hemma i Sverige. I slutet av april vår hon iväg på Italienska amatör mästerskapet och spelade till sig en fin 28:e plats i ett mycket starkt startfält och följde upp det med en fin 5:e plats i Irish girls U18. Minonna var bra med i toppen under hela tävling och fick känna på hetluften i ledarbollen efter första dagen. ”En riktigt häftig upplevelse och en erfarenhet att ta med sig in i säsongen” – Minonna

 

 

Melin x 2 i Slovenien

För att vara redo när tävlingssäsongen börjar i Sverige är det inte fel att åka ut i Europa och spela tävlingar tidigt på året. De ger både erfarenhet från internationella banor och spelarna kan matcha sig mot annat motstånd än vad vi är vana vid här hemma i Sverige. Detta testade Jakob och Ella Melin på i år då de spelade första deltävlingen på den Slovenska amatör touren på Livida Golf Club.

Tävlingen genomfördes i strålande solsken och spelarna möttes av en tuff och utmanande bana. Ella spelade stabil golf under hela tävlingen och slutade till slut på en stark 4:e plats. Riktigt roligt då det var ett riktigt starkt startfält med många erfarna spelar med i tävlingen.

Jakob slutade till slut på en 28:e plats efter starkt spel från tee men en puttning som inte vill stämma denna gång.

Många bra erfarenheter och ett bra kvitto inför säsongen! Kan rekommenderas för den som funderar på att spela tävlingar ute i europa!

 

En fin 4:e plats i första omgången av Slaget om Göteborg!

Den 28 april spelades den första omgången av den nya juniortouren i Göteborg. Slaget om Göteborg som förbundet har valt att kalla touren är ett komplement till dagens  Teen Tour och JMI. Tanken med touren är att Göteborgs junior ska få fler möjligheter att tävla och träffa likasinnade. En bra tävling att testa på för dig som vill tävla utanför klubben och är 13-21 år.

I tävlingen spelade bland annat GGK´s Kevin Bowall Stranne till sig en 4:e plats efter att har skjutit 73 slag (+1) på sista varvet och Adam Fasth slutade på en stark 8:e. Fler spelare med i tävlingen var Viktor Andersch, Rasmus Gross, Daniel Tolf, Amelie Tolf och Lisa Forss.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Tidbokningsregler 2021 2021-03-22
Årsmöteshandlingar 2021 2021-03-04
Rangen öppen 2021-02-26
Banan öppen för vinterspel 2021-02-26
Höstmöteshandlingar 2020 2020-11-10