Linnea uttagen till ungdoms-OS!

Sveriges första golfolympier blir Linnea Ström, Göteborgs Golf Klubb och Marcus Kinhult, Skaftö Golfklubb. I augusti kommer de att delta i Ungdoms OS som avgörs i Kina. I och med att golfen nu för första gången kliver in i Ungdoms OS i augusti så har golfens återträde i OS-sammanhang startat. Golf fanns med på OS-programmet 1900 och 1904 och är återigen med 2016 i Rio de Janeiro. Ungdoms OS avgörs 16-28 augusti i Nanjing i östra Kina.

-Jag hoppas på att få träffa många häftiga mäniskor och lära känna de andra idrottarna och så hoppas jag på många jobbiga och nervösa situationer på golfbanan, det är roligt. Jag siktar på att ta medalj, helst i lag. Det skulle vara roligast att få göra det tillsammans säger Marcus Kinhult.

-Det är kul att det är många olika idrotter på samma ställe så man får se hur de tränar och få lite erfarenheter från dem. Jag är faktiskt mest taggad på att få spela i lag eftersom vi inte gör det så ofta och särskilt inte att kille och tjej spelar tillsammans. Det kommer att vara de bästa spelarna som är där men vi har ett stark lag så vi kommer bara att köra säger Linnea Ström.

Golfen i Ungdoms OS spelas dels i en individuell tävling över 54 hål slagspel men också i en mixad lagtävling. Lagtävlingen avgörs efter det individuella spelet och spelas över tre ronder och i tre olika spelformer. Först spelas foursome, därefter fyrboll och avslutningsdagen spelas det singel vilket gör att i lagtävlingen räknas fyra ronder.

 -Vi har möjlighet att få våra första svenska OS-medaljer genom Linnea Ström och Marcus Kinhult. Med Linnea och Marcus på plats i Kina har Sverige tre stora medaljchanser, dels i de individuella klasserna och dels i lagmomentet säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Linnea är 17 år och Sveriges högst rankade amatör med en 9:e plats på World Amateur Golf Ranking. Linnea har presterat på en hög och jämn nivå under flera år och har tillsammans med sitt nätverk med Ola Lindgren i spetsen, tagit flera steg i sin utveckling som stadigt pekar uppåt. Linnea visade också förra året när hon spelade Helsingborg Open på Ladies European Tour att hon kan matcha proffs. Det står amatör som status för Linnea, men hon uppträder alltid professionellt, både på och utanför banan.

Marcus är 17 år och en oerhört spännande spelare som likt Linnea uppträder mycket moget och professionellt på och utanför banan. Han visade under årets Nordea Masters på Europatouren att han har en enorm kapacitet och förmåga att prestera under hög press. Marcus har också genom sitt nätverk, med pappa tillika tränare Mikael Kinhult, tagit flera steg i sin utveckling det senaste året. Han jobbar målinriktat och långsiktigt med sin golf.

-Det känns både bra och kul att vi ställer ett så starkt och moget lag på banan i Ungdoms-OS, det är Sveriges högst rankade amatörspelare och det är två spelare som under lång tid visat att de tillhör den absoluta världstoppen inom amatörgolf. Det är spelare som under lång tid jobbat hårt och målmedvetet för att kunna vara i den position de är idag och det är två strålande representanter för svensk golf säger Katarina Vangdal.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Tidbokningsregler 2021 2021-03-22
Årsmöteshandlingar 2021 2021-03-04
Rangen öppen 2021-02-26
Banan öppen för vinterspel 2021-02-26
Höstmöteshandlingar 2020 2020-11-10