Välkommen till Banan i Hovås

Klubben bildades 1902 och är landets äldsta. Banan har varit belägen i Hovås sedan 1904. Den kan karaktäriseras som en kort, trixig park-skogs-bana. Par är 70.

Trots sin ringa längd visar det sig att banan biter ifrån sig ordentligt vilket inte minst elitspelarna får erfara. Riktigt låga scorer hör inte till vanligheterna. Ett bra tips är att behandla banan med den respekt den förtjänar!

Det kan var värt att då och då lyfta blicken från bollen och studera omgivningarna. På många punkter har man en vidunderlig utsikt, exempelvis från 6:ans eller 7:ans tee.

Banan ligger på en synnerligen begränsad yta. Dagens material i bollar och klubbor har gjort området än trängre! Var alltså vaksam när fore-ropen skallar...

1

Par
3
Index
9
Vit
203m
Gul
197m
Blå
182m
Röd
182m

1

Par
3
Index
9
Vit
203m
Gul
197m
Blå
182m
Röd
182m

Kaspiska havet

På vår första bana från 1904 var detta hål ett par 4 som då var cirka 60 meter längre än dagens hål. På lagom driveavstånd fanns en vattensamling som kallades Kaspiska havet. Vid denna tid var detta det sista hålet, nummer 6.

Allmänt
En tuff början på golfrundan, hålet är långt och svårt. Nedförslut till outgränsen bakom greenen.

Utslag
Försök träffa green kort på vänster sida, men ta alltid tillräcklig klubba för att komma över den vänstra bunkern. Till höger hamnar man garanterat i problem. Vinden avgör klubba.

Green
Stor green med få överraskningar, vaktad av en bunker till höger.

Fakta om Banan

Banan är en blandning av parkbana med inslag av seaside. Närheten av Göteborgs Södra Skärgård gör sig påmind på 16 av hålen.

Karaktär

Parkbana med inslag av Seaside, fantastisk utsikt!

Grässort

Tee

Ängsgröe

Fairway

Ängsgröe

Green

Blandgreener Vitgröe/Svingel

Klipphöjder

Tee

11

Fairway

12

Green

03

Slopekalkylator

Här kan man fylla i sitt exakta handicap och sedan välja den tee man för dagen föredrar.